Veilig online daten bij alleenstaande-moeders.nl

Bij alleenstaande-moeders.nl melden zich dagelijks mensen aan die net als jij op zoek zijn naar de liefde van hun leven. Helaas is er ook een kleine groep die misbruik probeert te maken. Deze oplichters of scammers komen voornamelijk uit het buitenland en sturen meestal Engelstalige berichten. alleenstaande-moeders.nl doet er alles aan om deze mensen te weren. Toch is het verstandig om zelf ook alert te zijn. Met deze tips geef je scammers geen kans.

Veilig daten

Tips voor veilig online daten

 1. Maak nooit zomaar geld over aan iemand die je niet persoonlijk kent. Verzoekt jouw date je om geld over te maken? Neem dan direct contact met alleenstaande-moeders.nl op. Negen van de tien keer heb je te maken met een scammer.
 2. Scammers proberen beveiligde omgevingen zoveel mogelijk te omzeilen. Een scammer zal je dan ook snel verzoeken om buiten de site contact met hem of haar op te nemen (bijvoorbeeld via Skype of hotmail). Wees op je hoede als een lid meteen begint over contact buiten de site.
 3. Geef niet meteen privé-gegevens door en zet deze ook niet in je profiel. Je achternaam, adres en woonplaats kun je het beste prijsgeven als je de persoon al hebt ontmoet en je zeker bent van je zaak.
 4. Gebruik je gezonde verstand. Lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is dit waarschijnlijk het geval.
 5. Twijfel je of je date is wie hij of zij beweert te zijn? Zoek hem of haar via Google op. De meeste mensen hebben een Facebook- of LinkedInprofiel. Je kunt ook op foto zoeken via https://www.tineye.com/
 6. Wil iemand van alles van je weten, maar geeft hij of zij nauwelijks iets van zichzelf prijs? Wees dan alert. Mogelijk heb je te maken met een oplichter.
 7. Vermoed je dat er sprake is van oplichterij? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Hoe herken je een scammer?

 • Een scammer zal je proberen te overtuigen om zo snel mogelijk via een ander medium contact te onderhouden.
 • Scammers zijn snel in het verklaren van de liefde. Na slechts een paar contactmomenten noemen ze je de liefde van hun leven.
 • Sommige scammers sturen je cadeaus toe (bijvoorbeeld een mobiele telefoon) en vragen je vervolgens om deze terug te sturen.
 • Vaak hangen ze een zielig verhaal op en vragen je vervolgens om geld naar hun over te maken.
 • De berichten die ze sturen, zijn in gebrekkig Nederlands of Engels geschreven. Ook spreken ze zichzelf vaak tegen.
 • Er is altijd wel een reden waarom je ze niet in levende lijve kunt ontmoeten (ziekte, overlijden, werk, etc.)
 • Vrouwelijke scammers hebben vaak een professionele en soms uitdagende foto op hun profiel staan.
 • Mannelijke scammers doen zich meestal voor als hoogopgeleide vijftigers en zijn vaak opdringerig in hun contactverzoeken.

Zo zorgt alleenstaande-moeders.nl voor een veilig online dateomgeving

 • alleenstaande-moeders.nl controleert systematisch en handmatig alle profielen van haar leden.
 • Dankzij het SSL-certificaat blijven jouw gegevens anoniem.
 • Je kunt verdachte profielen anoniem aan alleenstaande-moeders.nl doorgeven. Dit kan door op de meldknop te drukken of door telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice.
 • Twijfelachtige profielen worden direct weggehaald.
 • alleenstaande-moeders.nl maakt alleen gebruik van beproefde en betrouwbare betalingsmethoden.
Contact

Vragen? Neem contact op met onze helpdesk!

E-mailadres:
info@alleenstaande-moeders.nl

Helpdesk